Ekkebus-Budgies 
 Engelse grasparkieten kweken onze hobby.

                     Wie zijn wij.


Wij zijn Berlinda en Kees Ekkebus en wij kweken Engelse Grasparkieten.

Kees was als jongen al begonnen met de kweek van diverse soorten vogels, dat was in Hilversum waar hij geboren is.

Na zijn verhuizing naar Vlagtwedde is hij daar verder gegaan met vogels maar na verloop van jaren kwam daar een einde aan in verband met de drukke werkzaamheden.

Toen wij elkaar in 2005 leerde kennen en onze dochter toen 6 jaar een valkparkiet kreeg van de buurman , begon het bloed te kruipen en kwamen er langzaam aan weer meer vogels de voliere was er nog .

Na verloop van tijd kwamen er broedkooien en maakte wij de keuze om alleen verder te gaan met de kweek van Engelse Grasparkieten.

Eerst koop je bij wat mensen en weet je eigenlijk niet goed wat en hoe maar na een jaar toch maar eens bij erkende kwekers kijken en vragen en kopen.

Nu na 5 jaar met een kweek programma en een aantal kwekers waar we vaak komen omdat we echt grote voorstanders zijn van de lijnenteelt.

Wij beseffen ons dat we met levende have werken en proberen ze zo goed mogelijk te verzorgen en dat er ook tegenvallers zijn, wij hebben er veel plezier in.

We doen alles samen omdat Kees in ploegen werk doet Berlinda de vogels als ik er niet ben en als we samen thuis zijn doen we het samen, Kees doet het kweekprogramma.

Ook gaan we samen op hokbezoek bij onze collega kwekers hier leren wij veel van.